ITALIEN 8/3 2005

Turen startede midt på formiddagen, terminalen hylede og der stod: Hydro Aluminium, Bredebro til Italien....

Tja, jeg havde ikke noget skiftetøj med, ej heller noget toilet udstyr. Så jeg kørte ind til en kolega`s kone for at låne et håndklæde, og så videre til Bilka. Teeshirt, bukser, undertøj, toilet artikler, mad, mm. Alt kom i vognen, og så syd på til Bredebro. Her blev der læsset 5 paller aluminiums ting. Og så af sted, ned til Padborg for at tanke. Klokken er 12 middag. Alt går planmæssig og uden nævneværdige problemer, nå ja det største problem er at min navigations CD over i Italien ikke virker, men det kan løses. Jeg aftaler med en kollega der er på vej retur at vi mødes mellem Hamburg og Hannover for at jeg kan låne hans CD. Videre tilbage på motorvejen, op på de normale 130 kmt og til med fartpiloten, næste stop syd Tyskland. Tanken er næsten tom. 124 liter og en formue senere er kursen sat mod Frosinone, ca. 100 km. syd for Rom. Da jeg mødes med Mogens fik jeg nogle instrukser om hvor jeg fandt stedet, (det var ikke på CDèn) og kørte faktisk lige dertil. Ind til portneren, som kun talte Italiensk, fik en finger retning til varemodtagelsen, hvor de kun talte Italiensk, og efter aflæsning ind på kontoret for at få en kvittering, hvor de kun talte Italiensk......hmmm men hvad det gik jo alligevel. Klokken er nu 13 middag og tanken er som sædvanligt næsten tom. 

På  min vej retur nord på gjorde jeg holdt ved et apotek for at købe noget smertestillende medicin til mine stakkels tænder. På et apotek, tja der kan de jo kun tale.....Italiensk, men til andre i samme situation kan jeg fortælle at de har et præparat som heder panodilo som er det samme som vores panodil.

På vejen hjem kom jeg meget tæt på Rom.( På kortet afmærket med nummer 1)

 

  Det er ikke nemt at se men den ligger lige der ovre bagved... 

SÅ RINGER TELEFONEN, det er Kai fra vores Københavner afdeling. Han har fået en forespørgsel om vi kan hente en palle i Molfetta som ligger lidt nord for Bari, og køre den til Kolding. Rundt med kareten og syd på. klokken 1530 kom jeg iørigt forbi stedet hvor jeg læssede af 3 timer tidligere. ( Nummer 2 på kortet)

Alt går fint Jeg har firmaets navn de bor i industriområdet i Molfetta, fed adresse ingen vejnavn eller nummer, bare industriområdet i Mulfetta. Men så indtræffer katastrofen. Omkring Ariano er motorvejen spæret og alt trafikken ledes ind på en lille skod vej mod Foggia. 145 km. på en lille skod vej. På et tidspunkt kommer der en stribe politibiler og maser os ud i vejkanten, helt ud.  

Og vejen er ikke super bred når der kommer et skib sejlene... ( Nummer 3 på kortet)

En god time efter planen nærmer jeg mig Mulfettea ad hovedvejen, og så vender heldet tilbage. Ved den første afkørsel i nord enden af byen, står der på skiltet "zone de industrial" industriområde....hihihihi og da jeg kørte af vejen kikkede jeg lige op på bygningen hvor firmanavnet stod med store gule bogstaver...hæhæhæhæ. Så kommer det sædvanlige problem, med at forklare hvad man skal for de taler jo kun....Italiensk. Jeg må tage Italiensk for begyndere. Læsse og ud på motorvejen og så nord på. Efter at have kørt i en lille time er køretiden ved at være opbrugt. Tankning og så godnat.

Kl 7 torsdag morgen, lige fået lidt morgen mad, tænderne gør stadig helvedes ondt, fået et morgen bad, og så af sted. (Nummer 4 på kortet)

Når man kører op langs med adriaderhavets kyst er det fantastisk flot. Temperaturen er omkring 15 grader vil jeg tro og solen pisker ned fra en skyfri himmel. ( Alle billederne er taget omk. nr. 5 på kortet)

Kvaliteten på billederne er ikke for god. De er taget med det digitalkamera der sidder i min mobiltelefon, men man fornemmer sikkert godt stemningen.

Jeg har faktisk ikke kørt i kø hele vejen indtil nu, og endnu engang er det de modkørende der må lide.

Her er der en bil eller flere der er total kvadret til ukendelighed. Og det ser fatalt ud, bemærk at rotoren på helikopteren er stoppet. (omkring nr. 6 på kortet)

Jeg slap næsten for køer i Italien. Omkring Bolonge rendte jeg i en lille en på små 5 km. og det var alt. I tyskland var der 2 halv store køer men de opstod faktisk i mit bakspejl. Nå men jeg stoppede på en rest midt i den kø og fik et stykke brød. Jeg var jo alligevel næsten gået i stå. Hvis du aldrig har kørt turen op gennem passet fra Verona og op mod Brenner er du gået glip af noget stort. Bjerge, sne, sol, vin marker, det er som taget ud at en Morten Kork film. ( Nummer 7 på kortet)

Det er squ da flot, og når man har kørt i meget længe ja så er der kun 7 km. tilbage....

TIL ØSTRIG, altså.....

Resten af turen forløb stille og roligt, fyldte tanken, igen, på den sidste rest i Østrig ( det er en lille krone billigere end i Tyskland ) og få lavet køresedler og så hjemad, der var dog en lille forhindring på vejen. Det Tyske politi ville lige kikke på papirerne og lasten da jeg var tæt på Wurtsburg, men der var ingen problemer. Klokken 0100, fredag morgen kørte jeg ind i Danmark, fik diesel på Citronen og den havde gået 8,4 km/l på denne tur på 4600 km.

Tja det var det, hjem i seng og så til Kolding for at få læsset pallen af, og så til tandlæge. Nå ja det er jo fredag og arbejdsdag. Så ud til solar og læsse til Frederikssund.....