UPPSALA 14/06 2005

Uppsala, det kender alle jo fra sangen, min student fra Uppsala, men hvor er det egentlig henne af.

Jo det ligger ca. 100 km. nord for Stokholm, eller ca. 600 km. nord/øst for Helsingborg. Jeg havde allerede læsset mit gods om lørdagen, i øvrigt samme tid som der var bagagerums salg i Kolding afdelingen, og da jeg skulle læsse i Kolding var det jo fint og flot. 2 paller ind i citronen og det var det, af sted til Sveriges land. Søndag lige efter aftensmaden, med en fyldt køletaske og med skifte tøj, af sted med svenskernes land.

Her til plejer man at kunne bruge Knivsbjerg repeteren, på 2 mtr. men lige i øjeblikket gik det galt allerede omkring Årup, men så må man jo klare sig uden de gæve sønder jyder. Det var dejligt vejr helt frem til broen, men på den anden side af broen kommer der helt sikket regn.

Det er ikke en fugle klat, øverst i billedet, men den sidst ankomne stjerne i min rude. Ned i betalingsanlæget, og ud i regnen. Som nogle de ved er diesel dyrt i Sverige, så i Helsingør skal tanken fyldes helt op.

122 liter, det koster jo en formue, men hva, det skal jo til, ned til færgen mod Uppsala.

 

Klokken er 21, sådan cirka, og man kan købe en dagsbillet til færgen for kun 285 dkr, men hvem kan nå hjem inden midnat...hm, så jeg må betale 385, og så gælder billetten i 4 dage i stedetfor. Er man godt kendt i Helsingborg kører man i gennem selve byen og spare 6 km, eller tager man den lange tur ad omfarts vejen. Nok om det, E4 den går hele vejen op til goteborg. Eller det gør den det meste af vejen, de er nemlig ved at lave det sidste stykke. Som det ses er de næsten færdige over på den anden side.

 

"Vores" side er fin og nylavet, men de andre må vente lidt endnu. Det giver selvfølgelig en anden oplevelse når det går af de små hygge stien langs med alle de røde træhuse.

Sidste gang jeg var helt her oppe slog det mig at det var mørkt om natten, ingen diffus lys fra byer eller anden lysforurening, men denne gang blev det aldrig mørkt. Disse billeder er taget uden blitz så de er lidt mørke, men mørkere blev det ikke.

De er taget ved kl. 0200 tiden og kl. 3 var det faktisk ved at være lyst igen. Jeg ankom til Uppsala ved 5 tiden og kravlede om i køjen. Ved 7-730 tiden var det op igen. Jeg var egentlig heldig, Jeg kunne ikke finde indgang 81 hvor jeg skulle levere, men forsøgte mig ved indgang 82. Der var der en flink mand som jo gerne ville hjælpe mig med at finde ud af hvad der skulle ske med godset, så jeg tog ham med ned i bilen for at vise ham alt de gods de skulle have. Det var egentlig med en lille bagtanke for jeg havde taget en kasse dåse øl med og er der noget der kan få en svensker til at arbejde, så er det dåsebajer. Han fandt en løftevogn, han hjalp med at læsse alle sagerne af, og der var mange colli, og da vi var helt færdig satte jeg ølkassen oven på godset. Er det til mig, sagde han med jule lys i øjnene....Jo det var en glad Svensker.

135 liter diesel, 620 km. op i Sverige og 620 km. tilbage, og med 8 km/l ja så mangler der ca. 25 liter. ÆV. Jeg kørte ind på tanken inde i Uppsala by ( det koster 50 øre mere pr. liter ude på motorvejen) til ...host 10,49 /liter. 10,49..... Ja de der kører benzin skal squ ikke le...

Og det er "by" prisen....host. Jeg tankede 35 liter, så var der 10 reserve liter. Nu er det hjemad.

 Når man når Lindkøbing ser man 3 af disse opstillinger ud til vejen, jeg ved ikke om det er dragen fabrikkerne der ligger her eller om det bare er en flybase, men flot ser det ud.

Når man kommer ned lidt uden for Mølby (200 km fra Stokholm) ligger der en lækker lille resteplads, ingen tank, bare et lille lokums hus, og verdens fedeste natur. Jeg holder altid rest her og i dag er ingen undtagelse. Nå ja, det gav også små 2 timer på ryggen.

Det er da lækkert, prøv bare at se fiskene i vandet. Stimen strakte sig flere meter til hver side. Det eneste man kunne klage over er legepladsen, ja selv den på kristanshåb er bedre, og det siger en del...

Nå, men vi kan jo ikke holde her resten af livet, selv om det kunne være dejligt, videre hjem af. Når man køre videre ned mod Jønkøbing kører man faktisk langs med søen Vættern. Du kører vel max 2 km. fra vandet i omk. 50 km. Den eneste ulempe er at det altid regner der, ja jeg har aldrig prøvet at køre i tør vejr langs med søen.

Da jeg når Jønkøbing ringer de fra Århus kontoret, at der er en forespørgsel på noget returgods, som skal køres til Odense, og vente tiden bruger jeg på at kikke ind i Jønkøbing by, ja faktisk kører jeg helt ned til vandkanten. Alle billederne er taget fra samme plet, selv om det ser ud som om at der er kilo meter i mellem.

Men returlæsset gik i vasken... æv

Det er kun en vej, og det er hjemad....Det varede ikke længe før jeg løb ind i det stykke spærrede motor vej, til en afveksling er det nu dejligt at komme lidt ned i gear og kun køre 70 km/t bag alle de store drenge, og de store drenge skal tages helt bogstaveligt i Sverige. Lastbilerne er almindelige forvogne som vi ser dem her hjemme men i stedet for en anhænger, så har de en skammel på fire hjul, som de bakker ind under en sættervogn, og køre med hele skidtet. Det er lidt svært at se på billederne men de er vel 6 meter længere en de er her hjemme, så tænk dig om hvis du vil overhale en svensk road train.

 Klokken 1710 holder jeg ved færgelejet.

Dagens ret er råstegte kartofler med grill spyd og HB sovs, ink. mælk ad libitum, er der vel ikke noget at sige til at det koster en 20èr. I Helsingør må der diesel til igen, man skulle tro der var hul i tanken, 115 liter, og så hjem til Jeanet & Michel.

Kl 2045, er det hele overstået, nå ja jeg tog hvist en skraber på sofaen......